اگر قصد نورپردازی فضای باز یک حیاط منزل، باغ، ویلا، پارک یا فضای سبز را دارید بهتر است پیش از آغاز کار با تکنیکهای مختلف آن آشنا شوید. استفاده صحیح از این تکنیکها میتواند موجب خلق یک منظره خاطره انگیز و دراماتیک از محیط مورد نظر شود.
شما می توانید منبع نور را از زوایای مختلف و با اهداف متفاوتی به سوژه های خود بتابانید. هر یک از این روش ها می تواند منجر به خلق نتیجه متفاوتی شود. بنابراین اشتباه در انتخاب روش نورپردازی باعث عدم رضایت شما خواهد شد. پس ابتدا باید سوژه مورد نظر را بخوبی بشناسید. این سوژه می تواند درخت، باغچه، نمای ساختمان، حوض، پله، دیوار، مجسمه، آبنما یا هر چیز دیگر باشد که شما می خواهد در محیط باز مورد توجه واقع شود. مرحله بعدی اطلاع از بهترین روش نورپردازی آن است. در این مقاله می تواند با ما همراه باشید تا با تکنیک های مختلف نورپردازی و ویژگی های هر روش آشنا شوید.
۱. نورپردازی رو به بالا برای دید جهتی
در این نورپردازی تنها یک سمت از شیء مورد نظر نورپردازی میشود و پروژکتور یا چراغ درون یا روی زمین و زیر سوژه نصب میشوند. این یک روش معمول و مناسب برای نورپردازی سوژههایی مانند مجسمه، اثر هنری، پرچم یا درختان بزرگ در فضای باز است.

نورپردازی رو به بالا برای دید جهتی

نمونه نورپردازی رو به بالا برای دید جهتی (منبع)

نمونه نورپردازی رو به بالا برای دید جهتی (منبع)
۲. نورپردازی ۳۶۰ درجه رو به بالا
نورپردازی در این روش به گونهای است که شیء مورد نظر از هر سمت روشن خواهد بود. برای این تکنیک نورپردازی بطور معمول از پروژکتورهای دفنی استفاده میشود. از این روش زمانی استفاده میشود که قصد دارید سوژه از تمام جهتها مورد توجه قرار گیرد. جلوه دادن به یک اثر هنری در فضای شهری یا درختان نمونههایی از موارد استفاده برای نورپردازی ۳۶۰ درجه رو به بالا است.

نورپردازی ۳۶۰ درجه رو به بالا

نمونه نورپردازی ۳۶۰ درجه رو به بالا(منبع)

نمونه نورپردازی ۳۶۰ درجه رو به بالا(منبع)
۳. نورپردازی مهتاب (Moonlighting)
در این تکنیک از پروژکتورها و لامپهایی با وزن سبک استفاده میشود. منبع نور باید روی شاخههای درختان یا اسکلت فلزی نصب شوند. با کمی خلاقیت در این تکنیک نورپردازی، میتوانید جلوههای خارقالعادهای از نور و سایه ایجاد کنید.

نورپردازی مهتاب (Moonlighting)

نمونه نورپردازی مهتاب (Moonlighting) (منبع)

نمونه نورپردازی مهتاب (Moonlighting) (منبع)
۴. نورپردازی برای ایجاد سایه (Silhouette lighting)
در این روش از نور برای ایجاد سایههای مشخص و چشمنواز از یک مجسمه، گل، گیاه یا درختچه روی دیوار است. بسیار مهم است که منبع نور را مستقیما در جهت مناسب مقابل سوژه خود قرار دهید تا سایهای دقیق تشکیل شود. دقت کنید که هرچه منبه نور از شیء مورد نظر فاصله بیشتری داشته باشد سایه کمتری تشکیل میشود.

نورپردازی برای ایجاد سایه (Silhouette lighting)

نمونه نورپردازی برای ایجاد سایه (Silhouette lighting) (منبع)

نمونه نورپردازی برای ایجاد سایه (Silhouette lighting) (منبع)
۵. نورافکن
از این تکنیک برای برجسته کردن یک نقطه کانونی مانند پرچم، تندیس، نیمکت، صندلی راحتی یا فواره استفاده میشود. شاید لازم باشد برای نورپردازی بهتر از دو یا تعداد بیشتری منبع نوری استفاده کنید. پروژکتور یا پروژکتورها میتوانند روی دیوار یا شاخه درخت نصب شوند. این روش احساس امنیت را در یک حیاط تاریک به ارمغان می آورد.

نورپردازی نورافکن

نمونه نورپردازی نورافکن (منبع)

نمونه نورپردازی نورافکن (منبع)
۶.پخش کردن نور
چراغ و پروژکتورهای پخش کننده نور معمولا برای جلوه دادن و روشنایی مناطقی با پوشش گیاهی کم استفاده میشود. از این روش میتوانید برای نورپردازی گیاهان کم ارتفاع و گلها، چمنزارها یا حاشیه باغ استفاده کنید.

پخش کردن نور

نمونه نورپردازی پخش کردن نور (منبع)

نمونه نورپردازی پخش کردن نور (منبع)
۷.نورپردازی مسیر
روشنایی مسیر بهترین راه برای فراهم کردن مسیری ایمن و قابل مشاهده برای پیادهروی در شب است. چراغهای مسیر شبیه به چراغ های پخش کننده هستند و برای جلوگیری از تابش خیره کننده باید با توان مناسب انتخاب و در نقطه صحیح نصب شوند.

نورپردازی مسیر

نمونه نورپردازی مسیر (منبع)

نمونه نورپردازی مسیر (منبع)
۸. روشنایی پلهها و آلاچیق
از پروژکتور و چراغهای ال ای دی بصورت دفنی میتوان برای نورپردازی و جلوه دادن به راهپلهها استفاده کرد. برای هر پله میتوان از یک یا دو نور استفاده کرد. همچنین حالتهای مختلفی میتوان برای محل قرارگیری منبع نور در نظر گرفت. به عنوان مثال در سطح هر پله، دیواره هر پله یا دیوار کنار پله میتوانند محل نصب چراغها باشند. همچنین ستون و لبههای آلاچیق میتوانند با منابع نور با توان کم جلوه داده شوند.

روشنایی پلهها و آلاچیق

نمونه روشنایی پلهها و آلاچیق (منبع)

نمونه روشنایی پلهها و آلاچیق (منبع)
۹. نورپردازی دیوار (Wall Washing)
این تکنیک جلوه ساختمان و خانه شما را دگرگون میکند. دیوارها و بخشهایی از ساختمان که در طول روز مورد توجه قرار نمیگیرند، میتوانند در تاریکی شب چشمانداز جذابی ایجاد کنند. دودکشها، دیوارهای دور حیاط، دیوارهای ساختمان، دیوارهای ورودی همه به گونهای کاندید نورپردازی هستند. انتخاب رنگهای مناسب برای این تکنیک نورپردازی از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولا از وال واشرها برای رنگآمیزی دیوار با نور استفاده میشود.

نورپردازی دیوار (Wall Washing)

نمونه نورپردازی دیوار (Wall Washing) (منبع)

نمونه نورپردازی دیوار (Wall Washing) (منبع)
۱۰. نورپردازی آینهای
در این تکنیک از آب به عنوان یک آینه استفاده میشود و بازتاب نور از سطح آب جلوههای خارقالعاده برای شما ایجاد میکند. شما میتوانید با نصب چراغ و پروژکتور در لبه دیواره استخر، حوض، آبنما یا دریاچههای مصنوعی، علاوه بر ساخت یک منظره دراماتیک، سطح آب را در تاریکی شب ایمنتر سازید.

نورپردازی آینهای

منبع نورپردازی آینهای (منبع)

منبع نورپردازی آینهای (منبع)
و در آخر…
دقت داشته باشید در هر یک از روشهای بالا باید به اصول مهم نورپردازی مثل انتخاب پروژکتور یا وال واشر مناسب، توجه به دمای رنگ نور، نحوه صحیح نصب و انتخاب زاویه مناسب، ایجاد جلوههای رنگی متناسب با محیط، پرهیز از ایجاد نور زیاد یا کم دقت داشت. شرکت فانا کلیه تجهیزات لازم برای نورپردازی فضای بیرونی خانه، ویلا، باغ، پارک و محیط شهری را ارائه میدهد. این تجهیزات با بالاترین کیفیت و فناوری روز تولید میشوند. همچنین کارشناسان ما میتوانند از مرحله طراحی نورپردازی تا اجرای آن بصورت مشاور یا مجری در کنار شما باشند.
ثبت ديدگاه